Grand dessert

January 17 , 2014 by: Sandra - in Dessert

wit grand dessert
It are your friends who make your world

Een avond gekookt voor mijn lieve vriendinnetjes. It are our friends who make our world, dus hoe beter om ze te bedanken voor 15 jaren vriendschap dan met een heerlijk diner die we afsloten met dit heerlijke witte grand dessert.  

 

Wit grand dessert
Recept voor 4 personen:
Kan een dag van te voren gemaakt worden.

Pannacotta
Kokosmacroon
Witte chocolade mousse
Yoghurtijs met amandelen

Chocolade mousse
200 gram witte chocolade
150 ml slagroom
2 eieren
zout

Wit ijs
Yoghurt-, room- of slagroomijs
50 gram geschaafde amandelen

Begin met het maken van de panna cotta, deze moet minimaal 3 uren opstijven.

Dan de witte chocolade mousse:
Splits de eieren en vang het eiwit op in een kom. Klop de eiwitten met een beetje zout stijf met een mixer.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Smelt de chocolade au bain marie of in 45-60 seconden in de magnetron (600 watt).
Spatel de eiwitten door de slagroom. En spatel daarna de gesmolten chocolade voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de mousse over 4 glazen en laat het minimal 1 uur opstijven in de koelkast.

Maak dan de kokosmacronen.

En vlak voor het serveren.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Verdeel de amandelen over 4 schaaltjes of over de 4 borden en leg hierop een bolletje ijs.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook