Panna cotta

January 19 , 2014 by: Sandra - in Dessert

pannacotta
Stay awesome

Meestal eindig ik mijn emails, ik werk in een Engelstalig bedrijf, met kind regards of warm regards of iets anders vriendelijks. Nu kreeg ik laatst een email die eindigde met “stay awesome”. Ik werd er helemaal vrolijk van. Eigenlijk zou ik dat ook veel collega’s en klanten wel wensen. Morgen maar gelijk mee beginnen, nou ja, eerst maar eens aan collega’s. Voor vandaag, een heerlijk dessert recept, omdat je het waard bent!

 

Yoghurt pan­na cot­ta met cranberrysaus
Recept voor 4 personen:

375 mililiter slagroom
50 gram suiker
1 vanillestokje
2 blaadjes gelatine 
100 mililiter volle yoghurt

Cranberrysaus
100 gram cranberry’s
30 gram suiker

Kan een dag van te voren.
Panna cotta:
Snij het vanillestokje in de lengte open. Doe de slagroom in een pannetje en voeg het vanillestokje en de suiker toe, verwarm de slagroom op laag vuur ongeveer 5 minuten tegen de kook. Haal het vanillestokje uit de room en schraap de vanille eruit en doe dit terug bij de room.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de room, goed roeren tot de gelatine is opgelost. Laat het even afkoelen en voeg dan de yoghurt toe. Verdeel het mengsel over 4 glazen. En laat het minimal 3 uur opstijven in de koelkast.

Cranberrysaus:
Verwarm de suiker met 5 eetlepels water in een pannetje, als de suiker is opgelost voeg je de cranberry’s toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en maak er een mooie saus van met een staafmixer.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe