Bosvruchtenbavarois

January 04 , 2014 by: Sandra - in Dessert

bosvruchtenbavarois
Een goed einde

Het nagerecht – ook wel dessert of toetje – is een gang waarmee een maaltijd kan worden afgesloten. Vaak is deze zoet van smaak, maar er zijn ook hartige nagerechten – aldus wikipedia. En als het op wikipedia staat dan moet het wel waar zijn.
Wij sluiten de maaltijd af met een feestelijk dessert welke zoet van smaak is, heeft wikipedia gelijk.


Bosvruchtenbavarois
Recept voor 4 personen:

100 gram blauwe bessen
75 gram witte chocolade
5 blaadjes gelatine
300 gram bosvruchten (diepvries)
75 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
100 ml yoghurt

Dit kan je (minimaal) 3 uren van te voren maken.

Breek de chocolade in doe deze in een magnetron bestendig schaaltje en smelt de chocolade in de magnetron in ongeveer 2 minuten op 300 watt, roer geregeld om.
Leg een stuk bakpapier neer en strijk de gesmolten chocolade met een spatel dun uit op het bakpapier, laat in de koelkast afkoelen en hard worden.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Pureer de bosvruchten in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng de suiker door de vruchtenpuree.
Klop daarna de slagroom lobbig.
Knijp de gelatine uit.
Verwarm 3 eetlepels water zachtjes in een pannetje op het vuur. Haal het van vuur af en los de gelatine erin op. Roer de gelatine door de bosvruchtenpuree.
Meng de yoghurt met de bosvruchtenpuree en spatel voorzichtig de slagroom erdoor. Schenk het mengsel in 4 schaaltjes/glazen en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Trek het bakpapier van de chocolade en snijd de chocolade met een mes in puntige driehoeken. Serveer de bavarois in glazen of keer de glazen om op bordjes. Steek de chocolade in de bavarois en verdeel de bessen erover.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe