Panna cotta met prosecco en frambozen

December 27 , 2013 by: Sandra - in Dessert

Frambozen prosecco panna cotta - sandrakookt.nl
Pannacotta versie 2.0

Vanavond komen er vrienden eten en voor het toetje had ik geen inspiratie.
Een kijkje op mijn eigen website is dan altijd leuk, onderstaand recept is echter een van de eerste recepten die ik geplaatst had en zowel de foto als het recept kan wel een “versie hoger”, dus bij deze is het recept verbeterd (nog lekkerder en gemakkelijker te maken) en de foto ook.

 

Frambozen proseccogelei met panna cotta
Recept voor 4 personen:

Frambozen proseccogelei:
4 gelatineblaadjes
350 mililiter prosecco
250 gram frambozen (of ander roodfruit) + extra ter garnering (diepvries of vers)
75 gram kristalsuiker
Zakje vanille suiker
½ theelepel vanille aroma
1 vanillestokje

Panna cotta:
2 gelatineblaadje
1 vanillestokje
250 mililiter slagroom
75 mililiter melk
50 gram kristalsuiker

Ideaal om een dag van te voren te maken – begin minimaal 6 uren van te voren ivm het opstuiven van de gelei en de panna cotta.

Begin met het maken van de proseccogelei.
Week de 4 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Doe ondertussen de prosecco met de vanille suiker, kristalsuiker en de frambozen in een (steel)pannetje.
Verwarm dit tot het bijna kookt en neem dan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze al roerend oplossen in de frambozenpuree.
Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Voeg de zaadjes samen met het vanille aroma toe aan de frambozenpuree en laat het een beetje afkoelen.
Verdeel de puree dan over 4 (wijn/prosecco)glazen en laat het minimal 3 uur opstijven in de koelkast (het stijft later nog meer na).

Na 3 uren kun je verder met het maken van de panna cotta.
Week het blaadje gelatine 5 minuten in koud water.
Snij een vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Doe de room. melk, suiker en vanille zaadjes in een (steel)pannetje en verwarm dit ongeveer 5 minuten tegen de kook aan.
Neem het van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze al roerend oplossen in de room.
Laat de panna cotta iets afkoelen voordat je het voorzichtig op de frambozen prosecco gelei schenkt.
Plaats het dessert terug in de koelkast en laat nogmaals 3 uur of de hele nacht opstijven in de koelkast.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook