Kersentrifle

December 27 , 2013 by: Sandra - in Dessert

Kersen trifle met bokkenpootjes - sandrakookt.nl
Het allereerste recept

Elke week iets koken wat we nog niet eerder gehad hebben, dat gebeurt al een tijd. De laatste maanden was het vooral iets koken wat mijn dochter nog niet eerder gehad had, maar het tijdperk baby-recepten is bijna voorbij en dus hoog tijd om weer wat “volwassener” te koken. Afgelopen weekend dit recept gemaakt, erg lekker. En aangezien mijn collega-kook-buddy niet meer een paar kantoren verder op zit, deel ik het via deze manier.
Bovenstaand schreef ik in 2011 bij de foto van een kersentrifle op mijn facebookpagina. Het begin van heel veel foto’s maken en (uit)schrijven van recepten. Nu niet meer op facebook, maar op mijn eigen website, nog elke keer een feestje en lekker.Kersentrifle

Recept voor 4 personen:

125 mililiter slagroom
50 gram suiker
250 gram mascarpone
1 grote pot kersen (of 400 gram verse kersen)
150 gram bokkenpootjes
25 gram amandelschaafsel

Klop de slagroom met de suiker lobbig.
Spatel dit door de mascarpone.
Laat de kersen uitlekken en pureer 1/3 deel van de kersen. 
Schep dit luchtig door het mascarpone mengsel.
Verkruimel de bokkenpotjes.
Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 glazen.
Schep hierop wat van de overgebleven kersen, dan de helft van het mascarpone kersenmengels, de rest van de koekjes, en dan weer het mascarpone mengsel.
Boven op de laatste kersen.
Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan, let op dit gaat snel, strooi dit vlak voor het serveren over de trifle’s.
Je kan dit gerecht een dag van te voren voorbereiden, zet het echter op het laatst pas in elkaar, dan blijven de koekjes lekker krokant.

 sandrakookt.nl - kersentrifle

0 Comments

Voeg een reactie toe