Speculaas dessert

November 22 , 2016 by: Sandra - in Dessert

speculaas dessert
Dank u sinterklaasje

Wat een heerlijk feest is het, sinterklaas, maar oh wat heb ik veel gesnoept. Ik ben dol op sinterklaas en alles wat erbij komt kijken, de intocht, schoen zetten, gedichten, pepernoten (bakken), cadeautjes en kinderen verkleed als piet. Maar dit is het eerste jaar dat ik het prima vind dat hij weer op de stoomboot zit en de heerlijke pepernoten en speculaas weer uit de winkels verdwijnen. Ik ben namelijk iets te enthousiast geweest met het kopen van pepernoten en speculaas. En de kinderen kregen ook nog pepernoten en lekkers mee naar huis toen de sint langs kwam op de school, creche en bso.
En daarnaast was ik vergeten dat ik ook nog (heerlijke) speculaasbrokken van ons buurmeisje had gekocht als sponsering van haar turnvereniging.
Iets te veel van het goede dus maar ook een reden om een heerlijk speculaas dessert te maken en dat is super goed gelukt – al zeg ik het zelf.

speculaas dessert

Speculaas dessert
Recept voor 4-6 personen:
Tijd om te maken 15 minuten

250 milliliter slagroom
1 zakje vanille suiker (of eetlepel suiker en los vanille extract)
250 gram mascarpone
150 gram speculaas
200 gram (diepvries) frambozen

Klop de slagroom met de vanille suiker lobbig (net niet stijf) en voeg dan de mascarpone toe, meng kort door elkaar.
Hak de speculaas fijn in een hakmachine of breek het met je handen in kleine stukjes.
En prak de frambozen fijn met een vork.
Bouw het dessert op in een glas in laagjes, ik deed eerst een eetlepel speculaaskruimels in het glas, hierop 2 eetlepels van het mascarpone mengsel, dan een laagje frambozen, nog 1 eetlepels mascarpone en weer wat frambozen.
Bestrooi vlak voor het serveren rijkelijk met de speculaaskruimels en garneer eventueel met een framboos.
Klaar en smullen maar.

1 Comments

  • […] de foodblogswap. Dit keer mocht ik koken van de blog van Sandra. Van haar blog koos ik de ‘speculaas mascarpone‘ om maar even in de sinterklaas sfeer te […]

Voeg een reactie toe