Scroppino ijsjes

August 18 , 2015 by: Sandra - in Dessert

Scroppino ijsjes - sandrakookt.nl
Boozy pops

IJsjes maken vind ik leuk om te doen en vooral erg lekker en al ben ik niet een (soft)ijs fan, waterijsjes vind ik wel lekker. Na een zomerse barbecue vind ik een ijsje ook een lekkere afsluiter en toen we vorige week onze lieve buren te barbecuen hadden leek me een “boozy pop” oftewel volwassen ijsjes, wel lekker. Mijn idee was om een scroppino ijsje te maken, ik ben sowieso dol op de frisse iets zure smaak van scroppino’s en ingevroren leek me helemaal lekker.
Het bevriezen van alcohol, ja dat is even puzzelen met de verhoudingen. Ik heb het gewoon geprobeert en iets meer sorbetijs toegevoegd en als het zou mislukken hadden we in ieder geval lekkere slush puppies 🙂 
Maar zie hier, gelukt, lekkere frisse boozy pops!

 

 

Scroppino ijsjes
Recept voor ongeveer 8 ijsjes:

400 gram citroensorbetijs
300 mililiter prosecco
75 mililiter vodka

Meng alle ingredienten goed door elkaar in een kom met een garde.
Schenk het mengsel in ijsvormpje en zet ze minimaal 6 uren in de koelkast.
Ik heb de ijsjes ook in de zoku pop gemaakt, dat werkt ook maar ze moeten er wel langer in voordat je ze kan verwijderen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook