Merengue taart met bosvruchten

March 17 , 2015 by: Sandra - in Dessert

Merengue/pavlova - sandrakookt.nl
Lente!

Terug van de markt met heerlijk veel vers fruit.
We gaan vanavond bij vrienden eten en ik zou het toetje meenemen, genoeg leuke/lekkere ideeën maar even wat minder tijd om in de keuken te staan.
De kinderen eten vanavond mee en Lisa wil graag helpen met voorbereiden.
Mijn keuze, een heerljike zoete merengue taart met frisse Griekse yoghurt mousse en heel veel lekker zomer (lente) fruit.
De oven doet het meeste werk voor dit toetje, dus dat komt goed uit:
Groots resultaat met niet al te veel moeite.

 

Merenque/ pavlova taart
Recept voor 6 personen:

5 eieren (alleen het eiwitten)
125 gram fijne kristalsuiker
75 gram poedersuiker
1 eetlepel maizena
400 mililiter Griekse yoghurt
150 + 350 gram (bos/zomer)fruit (aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mango oid) 
Verse munt (optioneel voor de garnering)

Verwarm de oven voor op 100 graden.
Splits de eieren en klop de eiwitten samen met de kristalsuiker tot stevige, glanzende pieken.
Spatel voorzichtig de poedersuiker en maizena door het eitwitmengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er eventueel een cirkel (30 centimeter) op waar je het schuim op kan spuiten.
Doe het schuim in een spuitzak en spuit het schuim op de bakplaat in een cirkel, doe een extra laag op de rand zodat deze straks iets opstaat.
Doe de merengue in de oven en bak deze 1 1/2 uur – laat het dan nog 30 minuten afkoelen in de oven.
Maak ondertussen de Griekse yoghurt mousse door 150 gram fruit te pureren en dit te mengen met de Griekse yoghurt (voeg eventueel wat suiker toe als je van zoet houdt).
Was en snij de rest van het fruit alvast.
Zet de taart vlak voor serveren in elkaar door de mousse te verdelen over het midden van de taart en deze rijkelijk te bestrooien met het gesneden fruit, eventueel nog garneren met wat munt.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook