Aardbei valentijn dessert

February 03 , 2015 by: Sandra - in Dessert

Aardbei valentijns dessert - sandrakookt.nl
Happy valentine

14 februari valentijnsdag, ik hou er wel van, commercieel of niet, een dag om extra lief te zijn voor je lief waarom niet. Mijn lief zit deze valentijn echter 1,000 kilometer bij mij vandaan samen met zijn broertje in de Oostenrijkse sneeuw. Heerlijk een paar dagen skien. 4 maanden geleden toen ze het boekten leek me dat een prima plan, nu ben ik stiekem wel jaloers.
Een romantisch valentijns diner hebben we daarom niet gepland, maar dit valentijns dessert heb ik al wel afgelopen weekend op tafel getoverd – toveren vond mijn dochter het toen het dessert schuin bleef. Het idee had ik van pinterest, maar daar werd het meestal aangevuld met slagroom, ik heb gekozen voor een iets frissere combi van mascrapone en kwark. Makkelijk te maken, slechts 5 ingredienten en een super resultaat!

 

Aardbei dessert

Recept voor 4 personen

1 pakje Jell-o (aardbei smaak,  staat bij de bakproducten in de supermarkt)
200 gram aardbeien
250 gram mascrapone
2 eetlepels kwark (dit kun je weglaten als je van zoet houdt)
Witte chocolade (of bruin als dat je voorkeur heeft)

Begin met het klaar maken van de Jell-o zoals op de verpakking staat.
Zet de gelatine in de koelkast zodat het iets kan opstuiven.
Spoel ondertussen de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes (bewaar 4 aardbeien ter garnering).
Snij de aardbeien in stukjes.
Haal de Jell-o uit de koelkast en verdeel 2/3 van de gelatine over 4 glazen, voeg hier de stukjes aardbeien aan toe en zet ze schreef terug in de koelkast – ik heb ovenschaaltjes gebruikt maar een eierdoos oid kan ook.
Laat minimaal 30 minuten opstuiven.
Meng de mascrapone door de overgebleven gelatine en voeg naar smaak kwark toe, ik hou van frisse desserts maar je kunt de kwark ook weglaten of juist extra toevoegen.
Wanneer de gelatine stevig is kun je de glazen rechtop zetten en het mascrapone mengsel toevoegen.
Zet de desserts in de koelkast tot je ze serveert.
Garneer met witte chocolade krullen (die maak je door met een kaasrasp/ scherp mes langs de zijkant van een reep chocolade te gaan) en de 4 achter gehouden aardbeien.

 

 Aardbei valentijns dessert - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook