Speculaasmousse

November 18 , 2014 by: Sandra - in Dessert

sinterklaas mousse
Zie ginds komt de stoomboot

Sinterklaas is weer in het land, ik vind het een heerlijke tijd, de intocht, schoentje zetten en natuurlijk pepernoten eten! Die gaan we binnenkort ook nog zelf bakken, maar eerst wilde ik een “sinterklaas toetje maken”. Mijn zus, man, nichtjes en neefje kwamen eten en logeren, gezelligheid aan tafel met als afsluiting deze speculaasmousse! Nomnomnomnomnom erg lekker en dit toetje is in 10 minuten klaar, dan moet het alleen nog wel even opstijven in de koelkast.

 
Speculaasmousse
Recept voor 4 personen

5 speculaas koekjes
2 blaadjes gelatine
25o ml slagroom
2 eetlepels suiker
2 theelepels koek- en speculaaskruiden
Handje pepernoten ter garnering

Breek de koekjes in kleine stukjes, ik heb ze in een plasticzakje gedaan en toen gebroken.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Klop ondertussen de slagroom met de suiker en de koekkruiden lobbig (bijna stijf).
Knijp de gelatine uit.
Verwarm, zachtjes, 2 eetlepels water in een pannetje op het vuur.
Haal het pannetje van vuur af en los de gelatine erin op, laat dit iets afkoelen.
Spatel dan de gelatine door de slagroom en spatel ook voorzichtig de koekstukjes erdoor.
Schenk het mengsel in 4 schaaltjes/glazen en laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
Versier de mousse voor het serveren met pepernoten of chocolade munten.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook