Aardbeiensoep van de barbecue

July 04 , 2014 by: Sandra - in Dessert, Koken met kinderen

aardbeisoep
Time to barbecue!

Als de barbecue aan gaat krijg ik gelijk een vakantie gevoel. Of het door de geur van de kooltjes komt, de rose wijn in mijn glas of door het buiten eten, ik weet het niet, maar fijn is het wel.
De barbecue staat bij ons niet met de eerste zonnenstralen al aan, en die-hard winterbbq-ers zijn we al helemaal niet, maar als we barbecuen dan wel “goed” met alles erop en eraan.
Vlees, vis, groenten, verschillende salade’s en sausjes. En afgelopen weekend kwam zelfs het toetje, aardbeiensoep, van de barbecue. Zowel voor ons als voor de kinderen een feestje.

Zoek je meer barbecue inspiratie, er staan veel verschillende recepten op sandrakookt.nl van salades tot lekkere visgerechten.

Aardbeiensoep van de barbecue
Recept voor 4 personen:

250 gram aardbeien
150 gram bosvruchten
Vanillestokje en/of zakje vanillesuiker
1 citroen
Yoghurtijs

Neem een pan of vuurvaste kom die op de barbecue kan.
Snij de aardbeien in stukken en doe deze samen met de bosvruchten in de pan.
Snij het vanille stokje open, maar laat de zaadjes zitten en doe deze ook in de pan.
Voeg eventueel een zakje vanillesuiker toe voor iets meer zoetigheid.
Snij de citroen doormidden en knijp het sap boven de aardbeien uit.
Even roeren zodat het suiker en citroensap vermengd is met het fruit.
Zet de pan op de barbecue en doe de deksel van de barbecue dicht.
Na ongeveer 20 minuten is de aardbeisoep klaar.
Verwijder het vanillestokje en pureer de soep met een staafmixer.
zet 4 borden klaar en schep een bol yoghurtijs op elk bord, schenk de soep er omheen.
Serveer de soep lauwwarm.

De marshmallows van de kinderen (en voor ons, want er is natuurlijk niks mis met een extra toetje) prikten we aan een lange sateeprikker. Even wachten tot ze bruin verkleuren en smullen maar.

 
 

1 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook