Courgette

March 13 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

courgette_2
Fases

Het is (gelukkig) maar een fase, sinds ik kinderen heb heb ik deze uitspraak vaak gehoord – en als mantra in mijn hoofd gehad. Maar het klopt, al duurt de ene fase net wat langer dan (je wil).
Zelf heb ik ook fases, maar dan met eten, er zijn maanden dat ik elke dag pindakaas op mijn brood eet of liters bouillon drink. Momenteel beleef ik weer een “fase”, deze keer niet met een ingredient, maar met mijn nieuwe Creuset grillpan. Meerdere keren per week pak ik hem uit de kast – vis, vlees, groenten, alles wordt gegrild. Mijn favoriet, gegrilde courgette, door het grillen krijgt de courgette veel meer smaak.

 

Gegrilde courgette
Recept voor 2 personen:

1 courgette
olie
zout en peper

Snij de courgette in plakken en besprenkel deze met olie en zout & peper.
Verwarm de grillpan, zodra de pan warm is leg je de courgette erin – olie in de pan is niet meer nodig. Door de courgette in te olien en niet de pan voorkom je dat het gaat walmen/ roken. 

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook