Aubergine uit de oven

March 10 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

aubergine
ABC
 
Een heel groente alfabet, dat staat er op ons menu de komende weken. Enkele letters heb ik nog niet ingevuld, een groente met de F? De A was wel snel ingevuld, aubergine. Dit recept kreeg ik doorgestuurd van een collega en kan ik zeker aanraden, ook als je – net zo als ik – geen grote fan bent van aubergine. Op deze manier bereid is Aubergine een erg lekkere groente. Hoe je ze mooi op de foto krijgt – geen idee.
 

Aubergine met parmezaanse kaas uit de oven
Recept voor 2 personen:

1 aubergine
75 gram parmezaanse kaas
Ei
Melk
Chilipeper(poeder)
Teentje knoflook

Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de aubergine in dunne plakken.
Breek boven een diep bord een ei en kluts deze met een scheutje melk, chilipeper en knoflook. Doe in een tweede bordje de parmezaanse kaas.
Bekleed een bakplaat met papier.
Haal de plakken aubergine eerst door het eimengsel en dan door de kaas. 
Leg ze daarna op de bakplaat.
20 minuten in de oven, na 10 minuten even omdraaien en smullen maar.
Wij aten het met pasta en tomatensaus.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook