Aardappelkrieltjes

December 27 , 2013 by: Sandra - in Bijgerecht

aardappeltjes in spek uit de oven

Goede voorbereiding is het halve werk

Zo graag als ik tijd doorbreng in de keuken, doe ik dat het liefst zo min mogelijk wanneer we eten. Gelukkig zijn veel gerechten van te voor klaar te maken zodat ‘s avonds alleen nog even in de oven of pan moeten. Onderstaand is een lekker, super snel, bijgerecht.

 


Aardappelkrieltjes in spekjasje
Recept voor 4 personen:

500 gram (voorgekookte) krieltjes
Pakje ontbijtspek
Italiaanse kruiden
Olijfolie
Indien de krieltjes niet voorgekookt zijn, kook ze ongeveer 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
Neem een plakje ontbijtspek en snij deze eventueel doormidden (voor kleinere krieltjes). Bestrooi de plakjes met een beetje olijfolie en bestrooi het met Italiaanse kruiden (na smaak).
Rol de krieltjes in de plakjes ontbijtspek en leg ze met de vouw naar beneden in de ovenschaal, dit kan een (mid)dag van te voren.
Bak de krieltjes in ongeveer 25 minuten krokant.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook