Pompoen rode biet

November 25 , 2015 by: Sandra - in Bijgerecht

pompoen met rode biet - sandrakookt.nl
Uit de oven

Het leuke aan een kookblog hebben is dat je aan veel wedstrijden en leuke kookevementen kan meedoen en op die manier (online) leuke mede-foodbloggers ontmoet.
Er is eigenlijk elke dag wel iets leuks waar je aan kan meedoen. De Heel Holland Bakt wedstrijden zijn helaas weer voorbij, wat waren die leuk en wat was de appeltaart met fudge en stroopwafeltjes de ik heb gebakken lekker.
Ik wou dat ik aan meer wedstrijden, thema koken en cookalongs kon meedoen maar ja er zijn zo veel andere leuke dingen die tijd vragen en met maar 24 uren in een dag heb ik nu al af en toe een gebrek aan tijd (op slaap kan ik al niet meer inleveren #nachtouders).
Toen ik een foodblogevent zag langskomen over een “uit de oven” challenge leek me meedoen aan dit “foodblogevent november 2015” wel erg leuk. Zodra de bladeren vallen veranderen mijn boodschappen en de gerechten die ik klaarmaak en staat de oven weer meer aan. Mijn favoriet momenteel is deze pompoen rode biet ovenschotel met geitenkaas, een simpel gerecht maar zoooo lekker. Onze kinderen zijn dol op de rode biet in deze ovenschotel en gegratineerde geitenkaas is natuurlijk sowieso smullen.

 

Pompoen rode biet ovenschotel
Recept (bijgerecht) voor 4 personen:

1 kleine pompoen
500 gram gekookte rode biet
100 gram geitenkaas
6 takjes tijm
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal.
Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitjes. 
Snij dan de pompoen in repen (kan met schil) en leg deze in een ovenschotel.  
Snij de rode biet in plakken en leg deze ook in de ovenschotel.
Bestrooi de pompoen en rode bieten met olijfolie en verkruimel dan de geitenkaas erover heen.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze over de ovenschotel.
Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groeten ongeveer 30 minuten.
Heerlijk met couscous, bulgur of aardappelpuree.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook