Borrelnootjes

August 30 , 2015 by: Sandra - in Bijgerecht

Borrelnootjes - sandrakookt.nl
Gezonde borrelsnack

Een van de eerste kookboeken die ik gekocht heb is het Geen zakjes en pakjes kookboek van Karin Luijten. Jaren lang heb ik er niet meer in gekeken maar sinds ik haar volg op twitter ben ik weer helemaal enthousiast. Recent postte ze een recept om zelf borrelnootjes te maken en die heb ik gelijk gemaakt, aangezien ik dol ben op de ovengeroosterde noten van Duyvis waarop ze haar recept heeft gebasseerd.
Ik heb het recept iets aangepast zodat ik ook gelijk mijn smoked paparika poeder van Tea Loves Spices kon gebruikten. Het resultaat een lekkere krokante borrelnoot die veel gezonder is dan de variant uit een zakje. Ik heb wel (weer) het hele bakje leeg gegeten, maar ach op alleen prosecco kon ik ook niet leven.

 

Borrelnootjes
Recept voor een schaaltje vol:

200 gram ongezouten cashewnoten (of pinda’s of een combinatie van noten)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rozemarijn
2 theelepels (smoked) paprika poeder
1 theelepel zout
2 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de olijfolie met de kruiden door elkaar in een kom en voeg dan de honing toe.
Hussel de noten door het kruiden mengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpaier en verdeel de noten hierover.
Rooster de noten in ongeveer 6-8 minuten bruin – let wel goed op want van bruin geroosterd naar zwart is zo gebeurt.

En de tip van Karen – laat de noten goed afkoelen voordat je ze eet is een goede tip want warme noten zijn echt niet lekker #moesthettochproberen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook