Vissticks

June 02 , 2015 by: Sandra - in Bijgerecht

Vissticks - sandrakookt.nl
Homemade met heel veel liefde

Zoals ik al schreef ik heb momenteel veel tijd om te knuffelen met de kleine en te spelen met de andere kids, maar ook om te bakken en koken. Mijn to do lijst is nog best lang, citroen merengue taart staat bijvoorbeeld nog op mijn lijst, maar ook zelf vissticks maken, gewoon omdat me dat zo lekker lijkt. En dat was ook zo!

 

350 gram kabeljauwfilet
75 gram Panko (grove broodkruim te koop in de supermarkt en bij de toko)
25 gram parmezaanse kaas
1 citroen
1 ei
Peper en zout

Dep de kabeljauwfilet droog en snij de vis in “visstick” repen.
Rasp de parmezaanse kaas en doe deze samen met de panko broodkruimels in een diep bord.
Rasp de citroen en voeg de rasp ook toe aan de broodkruimels, pers de citroen boven de broodkruimels en meng alles goed door elkaar.
Doe het ei in een ander diep bord, kluts het door elkaar en voeg een beetje peper en zout toe.
Haal de kabeljauw repen door het ei en daarna door de broodkruimels zodat ze goed bedekt zijn.
Verwarm een koekenpan op middelhoof vuur en voeg een scheut olijfolie of bakproduct toe.
Bak nu de visticks in de pan tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2-3 minuten kant.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook