Zongedroogde tomaatjes

May 04 , 2015 by: Sandra - in Bijgerecht

Zongedroogde tomaten - sandrakookt.nl
Vrijdagavondborrel

Broodje in de oven, olijven in een schaaltje en wijn in het glas, dat klinkt als een vrijdagavondborrel maar is bij ons geregeld ons vrijdagavondeten. Na een drukke werkweek vind ik het ideaal om even langs de AH to go te lopen of langs de supermarkt te fietsen. Nu ik verlof heb heb ik meer tijd maar een vrijdagavondborrel-maaltijd en staat er wat minder “AH to go” op de borrelplank en wat meer sandrakookt.
Vanmiddag heb ik zongedroogde tomaatjes gemaakt, nou eigenlijk heeft de oven ze gemaakt, ik heb ze alleen op een stuk bakpapier gelegd en er olijfolie overgedruppeld en wat tijm, knoflook en zout.
Het resultaat na 2,5 uren, heerlijke tomaatjes, echt dit moet je eens proberen als je net als ik dol bent op zongedroogde tomaatjes,
Ik heb 1 kilo tomaatjes gemaakt aangezien ik ze ook heerlijk vind door de pasta of op een broodje met rauwe ham.

 

Zongedroogde tomaatjes
Recept voor 1 kilo tomaatjes:

1 kilo cherrytomaatjes of trostomaten
Olijfolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels gedroogde of 2 takjes tijm
Zout
 
Verwarm de oven voor op 125 graden.
Snij cherrytomaatjes door de helft en trostomaten in vieren (of nog iets kleiner indien je grote tomaten gebruikt).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomaten over de bakplaat en besprenkel ze rijkelijk met olijfolie.
Pers de teentjes knolfook boven de tomaten uit en strooi de tijm en wat zout over de tomaten.
Doe de tomaten in de oven en laat ze in ongeveer 2,5 uren indrogen.

Bewaren kan je de tomaatjes in een steriele (uitgekookte) pot met deksel in een laagje olijfolie, in de koelkast. 
Zonder olijfolie blijven ze enkele dagen goed.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook