Venkelsalade

September 12 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

Venkelsalade_image google
Snelle venkelsalade

Een van de voordelen van vrienden hebben die net zo gek op koken en eten zijn als ik, is het uitwisselen van recepten en tips! Onderstaande venkelsalade aten wij tijdens het etentje met Bert en Marieke van mangiAcasa, in Toscane. En heb ik daarna nog meerdere keren thuis gemaakt, het is namelijk zo lekker – door de eenvoud.

venkelsalade
De Italiaanse keuken kenmerkt zich door de pure smaken met weinig poespas. Toen we afgelopen zomer in Italië waren werd ik daar weer aan herinnert, en heb ik ook deze salade weer gemaakt. En gelijk even opnieuw op de foto gezet, want laten we eerlijk zijn, wanneer de foto bij een gerecht niet representatief is de kant dat je het recept gaat maken een stuk kleiner en dat is zonde. Deze venkelsalade is een topper met maar een paar ingrediënten en een paar minuten tijd staat dit zo op tafel.


Venkelsalade met sinaasappel
Recept voor 4 personen:
Tijd om te maken 10 minuten

2 venkelknollen
2 sinaasappelen (als bloedsinaasappelen verkrijgbaar zijn is dat nog lekkerder)
Goede olijfolie
Zout en peper

Snij de boven- en onderkant van de venkelknollen en snij de rest in dunne reepjes (bewaar de topjes).
Snij de schil van de sinaasappelen (zodat ook gelijk de buitenste vliesjes weg zijn) en snij de sinaasappelpartjes in drieën.
Meng de venkel met de sinaasappelpartjes en besprenkel met een beetje olijfolie.
Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
Om het af te maken snij je de groene blaadjes van de venkel in kleinere stukjes en strooi je dit over de salade.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook