Kipnuggets

October 27 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

Kipnuggets - sandrakookt.nl
Lieve kinderen

Kun je net zoveel van een tweede kindje houden als van je eerste? Die vraag heb ik eigenlijk nooit gesteld, dat zou wel goed komen – en dat was ook zo, ik ben dol op ze allebei. Maar er zijn wel dagen dat de ene leuker doet/is dan de andere (fases/sprongen/vermoeidheid). En er zijn momenten dat ze allebei niet zo leuk zijn… Meestal op de momenten dat ik zelf druk ben (en het liefst nog even wat voor mijn werk wil doen), niet altijd hun schuld dus. Om mijn korte lontje goed te maken eten wij vandaag kip nuggets! Niet van de MC Donalds, maar zelf gemaakte krokante super lekkere kip nuggets! 

 
Kipnuggets
Recept voor 4 personen:

300 gram kipfilets (of nog lekkerder kippedijfilets)
Peper en zout
2 eetlepels olijfolie
6 eetlepels (gekruid) paneermeel
2 eetlepels Panko (grove broodkruim te koop in de supermarkt en bij de toko)*
2 eetlepels (geraspte) parmezaanse kaas
1 eetlepel pompoenpitten

*Je kunt het ook vervangen door 2 extra eetlepels paneermeel

Verwarm de oven voor op 220 graden.
En bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de kipfilet in “nugget” grote stukken.
Bestrooi de stukjes kip met peper en zout.
Hak de pompoenpitten in stukjes.
Doe de olijfolie in een schaaltje en de paneermeel, panko, pompoenpitten en geraspte parmezaanse kaas in een ander schaaltje.
Leg de stukjes kip in het schaaltje met olijfolie en meng goed door zodat de kip goed bedekt is met olie.
Haal enkele stukken kip uit het schaaltje met olie en haal ze door het paneermeelmengsel totdat ze bedekt zijn, leg ze dan op de bakplaat.
Herhaal dit met de andere stukken kip.
Doe de kip in de oven en bak ze gaar, bruin en krokant in ongeveer 15 minuten.
Keer de stukjes kip na 10 minuten om.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook