Groenten op de barbecue

July 04 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

bbq groenten

Met bijgerechten maak je het af!

Zon, tuin, barbecue. Heerlijk, helemaal in een prachtige tuin in het pittoreske Meppen in Drenthe. De ouders van een vriendin hebben daar een mooie bed en breakfast – Bed en Brood de Groot en wij mochten komen barbecuen. Het leuke is dat mijn man in dat zelfde pittoreske dorp is opgegroeid en zijn vader er nog steeds woont. Puur toeval, maar wel leuk en handig, want de kinderen gingen bij opa op bed en wij konden na de barbecue en een glas wijn rollend naar huis om ook daar te slapen. 
Onderstaande groenten waren een van de vele lekkere gerechten die Sophia de Groot had klaar gemaakt en is echt een aanrader voor als je wat anders dan vis en vlees op de barbeque wilt.

 
Groenten op de barbecue
Recept voor 4-6 personen

3 paprika’s (rood,geel,groen)
1 ui
200 gram cherry tomaatjes
(100 gram champginons)
Olijfolie
Rozemarijn
Zout en peper
Vuurbestendige schaal of maak losse pakketje van aluminiumfolie

Snij de paprika en ui in stukken en de tomaatjes (en champginons) doormidden.
Besprenkel rijkelijk met olijfolie, rozemarijn en zout en peper.
Als de barbeque lekker warm is gaan de groenten erop, deksel erop en in ongeveer 10-15 minuten zijn de groenten klaar.
Liever losse pakketjes, leg 6 stukken aluminiumfolie op het aanrecht, verdeel de groenten erover en vouw de pakketjes dicht, 10 minuten op de bbq.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook