Tuinbonen met spekjes

June 27 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

tuinbonen
Tuinbonen

Op woensdag ga ik ‘s ochtends vaak even met de kinderen de stad in, boodschappen halen. De eerste stop is standaard bij de groenteboer. Een banaan voor de kinderen en groenten voor het avondeten uitzoeken. Deze week, tuinbonen.
‘s middags heb ik samen met mijn dochter de bonen uit de schil gehaald. Maar dan. Enkel- of dubbeldoppen? Kookblogs en discussie fora staan er vol mee. Is het een kwestie van smaak? Of van tijd? Aangezien ik nu al uren te kort kom op een dag, kies ik voor enkeldoppen.
Mijn dochter was helemaal trots op het resultaat van het doppen van de tuinbonen. En ik was trots op het resultaat van dit gerecht, maar ben nu wel nieuwsgierig hoe het dubbel gedopt zou smaken?

 


Tuinbonen met spekjes

Recept voor 4 personen:

Kilo thuinbonen (= ongeveer 450 gram na enkel doppen)
1 ui
250 gram gerookte spekjes
Tijm
Knoflook
Olijfolie

Dop de tuinbonen – oftewel haal ze uit hun jasje.
Doe de tuinbonen in een pan met een beetje water en breng aan de kook.
Kook ze in 5 minuten gaar.
Pel ondertussen het ui en snipper dez fijn.
Bak de spekjes in een droge koekenpan en voeg na 3 minuten het gesnipperde ui toe.
Bak deze 2 minuten mee en voeg dan tijm toe (naar smaak).
Giet de tuinbonen af en voeg deze toe aan de spekjes en ui. Bak een paar minuten mee.
Wij aten de tuinbonen met een lamsworstjes en gebakken aardappelen.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook