Linzenballetjes

May 08 , 2014 by: Sandra - in Bijgerecht

linzenballetjes
Moeilijke eters

Enkele weken geleden mocht ik mijn website en de lekkerste recepten presenteren op de crèche van onze kinderen. Maar ik mocht ook wat vertellen over eten, ik had een verhaaltje voorbereid over gezond eten, suiker, e-nummers en superfoods, maar de vragen van de meeste ouders gingen over moeilijk etende kinderen. Uhm lastig om daar wat over te zeggen. Hou het gezellig aan tafel/ snack niet kort voor het eten/ laat kinderen mee helpen, deze tips zie je vaak voorbij komen, maar of het echt verschil maakt? Want waarom eet het ene kind van een gezin goed en eet de andere alleen maar pasta zonder saus? Eet je kind (bijna) geen groenten, “verstop” het dan een in een pastasaus, soep of in deze linzenballetjes – die ook lekker zijn voor volwassenen.

 

Linzenballetjes
Recept voor ongeveer 16 balletjes 

1 prei
40 gram ongezouten cashewnoten
1 blik linzen (400 gram)
40 gram parmezaanse kaas
1 ei
70 gram paneermeel
Olijfolie

Halveer de prei en spoel schoon onder de stromende kraan. Snij beide helften in dunne ringetjes.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de prei op laag vuur in ongeveer 8 minuten zacht en gaar. Laat afkoelen.
Hak ondertussen de noten grof en spoel de linzen af in een vergiet.
Doe de linzen in een kom en druk de helft van met de bolle kant van een lepel.
Meng de cashewnoten, parmezaanze kaas, het ei en paneermeel door de linzen.
En voeg als laatste de prei toe. Meng alles goed door elkaar en zet minimaal 25 minuten, afgedekt, in de koelkast.
Rol ongeveer 16 balletjes van het linzenbeslag.
Doe weer wat olie in de koekenpan en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar. Lekker met wat salsa of guacamole.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook