Pinguins

January 03 , 2014 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Pinguins - sandrakookt.nl
Like!

Op 11 november begint het, de foto’s van kinderen met een lampion komen op social media voorbij. Daarna komen al snel de eerste foto’s van kinderen verkleed als zwarte piet. Een paar weken later wordt je overspoeld door opgetuigde kerstbomen, wel of niet vergezeld door een kind met een kerstmutsje op. En daarna… dan wordt het pas echt leuk :-), foto’s van de heerljikste kerstdiners worden gedeeld. Deze pinquins kwamen bij mij binnen via de whatsapp. Vind ik leuk! En heb ik nagemaakt.
Het was verrassend gemakkelijk en lekker.

Pinguin amuse/ hapje
Recept voor 10 pinquins

20 zwarte olijven
10 mini bolletjes mozzarella
2 wortels
Satee prikkertjes

Snij dunne plakjes van de wortels en snij er een drie hoekje uit om voetjes te maken. Bewaar de stukjes die je eruit snijdt, dit worden straks de neusjes. Prik een mozzarella bolletje aan een satee prikkertje en prik dit op de voetjes.
Halveer 10 olijven, dit zijn de vleugeltjes. Leg de halve olijven tegen de mozzarella aan.
Snij de driehoekjes die je uit de wortel hebt gesneden iets kleiner (neusjes)
en steek deze in de olijf. Rijg het hoofdje aan de satee prikker – lekker en leuk als amuse of hapje.
Van de overige mozzarella bolletjes kun je eventueel tomaten mozzarella spiesjes maken. 

 
Pinguin - sandrakookt.nl

Pinguin - sandrakookt.nl


Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook