Borrelspiesjes

December 29 , 2015 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Borrelspiesjes - sandrakookt.nl
De Food bucket list tag

Een van mijn favoriete foodbloggers, Pauline van Uit Paulines Keuken, heeft de “Food Bucket List” tag in het leven geroepen, en aangezien ik nog geen food bucket list had heb ik hem snel ingevuld:

1. In welk restaurant wil je graag eten?
Dat is een makelijke wanneer je in Zwolle woont en nog nooit bij de Librije gegeten hebt – De Librije.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
Tortilla’s staan al lang op mijn to do lijst, maar aangezien mijn to make lijst lang is het er nog steeds niet van gekomen dus in 2016 ga ik zelf tortilla’s bakken.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Geinspireerd door een goede vriend van ons zou ik wel een keer insecten willen eten (in een gerecht), waarschijnlijk met een goede saus erover want het idee spreekt me nog niet helemaal aan.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Een nieuwe oven staat hoog op mijn lijst, mijn huidige oven is klein en ik wil graag een oven waar minimaal twee ovenschalen in passen (en drie pizza’s).

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Meer uren in een dag zodat ik alle lekkere recepten in mijn hoofd kan maken, fotograferen en uitschrijven.
Voor nu schrijf ik af en toe op wat ik nog wil maken zodat het “uit mijn hoofd” is en staat mijn laptop vol met foto’s, losse teksten en recepten die ik ooit ga samenvoegen.

 

 

 

 

 

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
Paella eten in Spanje, dat heb ik al wel eens gedaan, maar naar mijn mening kun je dat niet vaak genoeg doen (met goed gezelschap en een lekker zonnetje).

7. Wat wil je leren eten?

Ik zou graag leren thee drinken, ik probeer het heel vaak maar lust het echt niet. Welke smaak en op welke manier ik het ook probeer, ik lust het niet. Tips zijn welkom.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Voor mijn broer, hij woont al 15 jaar in Amerika en ik zie hem (helaas) niet vaak. Ik zou heel graag voor hem en zijn vrouw willen koken (en voor de rest van mijn familie) en de hele avond kletsen en genieten van elkaars gezelschap.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Betere en mooiere foto’ maken, oke dat is misschien niet helemaaal het antwoord op deze vraag maar dat is wel iets wat ik heel graag zou willen leren in 2016. Sluitertijd, iso etc. en ook het positioneren van het gerecht. 
En chocolade tempereren.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Uhm, eigenlijk geen een, ik geloof in afwisseling (gezond/ minder gezond, zo min mogeljk zakjes en pakjes, echte en eerlijke producten etc.). Detox, suikervrij, raw, vegan, geen brood, dat hoeft niet voor mij, een combi van alles werkt voor mij (ons).

En een blog is natuurlijk niet compleet zonder een lekker receptje, ik kies voor het hapje waarmee ik 2015 afsloot, op naar een fantastisch 2016!

Borrelspiesjes
Recept voor 4 personen/ 8 spiesjes:

16 Zongedroogde tomaatjes
4 plakjes rauwe ham
8 olijven
Blauwschimmelkaas
Chorizo worstjes of een plakje chorizo

Je kunt natuurlijk ook een andere kaas of tapas hapje gebruiken.

Snij de kaas in blokjes en de plakken ham door midden.
Rijg de verschillende hapjes aan een lange satee prikker, dit kun je ruim voor het serveren doen en in de koelkast bewaren. 

  

 

0 Comments

Voeg een reactie toe