Tomatentapenade (met soepstengel en parmaham)

April 29 , 2018 by: Sandra - in Amuses en Hapjes, Voorgerecht

Tomatentapenade
Homemade! 

Sommige dingen koop ik liever kant en klaar dan dat ik het zelf maak,    gemak dient de moeder op dinsdagavond na een dag werken, bso en nog afspraken in de avond 🙂 en zelfs wraps bakken, hoe lekker ook, doe ik niet op een dinsdagavond. Het weekend daar en tegen leent zich perfect om lang(er) in de keuken te staan.
Voor de foodblogswap april (een recept koken van een ander blog met een twist in het recept) mocht ik koken van het blog duizenden1dag en ik ging voor een lekker creatief tosti recept. Mijn twist, zelf de tapenade maken. Het was echter een heerlijk warm weekend dus ipv een tosti heb ik er een heerlijk hapje van gemaakt passend bij een koud glas rosé wijn.
Tomatentapenade

Tomatentapenade met soepstengel omwikkeld met parmaham
Recept voor 4 personen
Tijd om te maken  minuten 15 minuten + 2 uren oventijd als je zelf de tomaatjes droogt200 gram zongedroogde tomaatjes (of nog lekkerder zelf maken)
75 gram groene olijven
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
4 soepstengels
4 plakken parmaham

Pel de knoflook.
Doe de tomaatjes, olijven, knoflook en olijfolie in een blender of hakmachine en zet kort aan.
Omwikkel elke soepstengel met een plakje parmaham.
Doe een flinke theelepel tomatentapenade in een glas en steek de soepstengel met de parmaham hierin.

0 Comments

Voeg een reactie toe