Carpaccio rolletjes

December 14 , 2013 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Carpaccio paddenstoel amuse - sandrakookt,nl
Inspiratie

Inspiratie doe ik, onder andere, op uit de verschillende kooktijdschriften die je bij de supermarkten kunt meenemen. Er ligt altijd wel een stapeltje in de krantenmand en uitgescheurde recepten kom je ook op meerdere plekken in ons huis tegen. Maken doe ik ze meestal niet, maar het helpt wel bij het bedenken/ maken van een nieuw gerecht.
Onderstaand recept had ik uit de Allerhande gescheurd en het afgelopen weekend gemaakt. 

 

Carpaccio rolletjes met paddenstoel-portsaus

Recept voor 4 personen:

1 carpaccio pakket
1 bakje paddenstoelen melange (200 gram)
250 ml port
handje tijm, blaadjes fijngesneden (of uit een potje)
handje rozemarijn, naaldjes fijngesneden (of uit een potje)

Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 minuten inkoken tot een stroperige saus.
Poets ondertussen de paddenstoelen schoon en snij ze stukken.
Rol de plakjes carpaccio losjes op en prik er 1 of 2 aan een vorkje.
Leg de carpaccio rolletjes op een bord.
Voeg de paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 minuten op laag vuur garen. Roer regelmatig.
Schenk de saus in een kommetje en serveer als dip bij de carpaccio.
Bestrooi vlak voor het serveren de parmezaanse kaas uit het carpaccio pakket over de carpaccio rolletjes.
De gerecht is van te voren klaar te maken aangezien de dip koud ook erg lekker is.

 
Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook