Mini pizza amuse

December 27 , 2013 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Pizza amuse - sandrakookt.nl
Pizzzzaaaaaaa

(Uitgebreid) koken met vriendinnen. Het gebeurt niet meer zo vaak, maar wanneer we samen koken is het een feestje. Dit recept hebben we tijdens een “vergulde pollepel” avond gemaakt – zo heet onze, zonder enige frequentie, kookclub. Meerdere keren heb ik dit nagemaakt met verschillende ingredienten op het bladerdeeg. Snel, simpel en toch super lekker.
 

Mini pizzaatjes
Recept voor 4 personen:

2 plakjes bladerdeeg
Blikje tomatenpuree
Chorizo (worst of plakjes)
Parmesaanse kaas (geraspt)
Cherrytomaatjes
Mozzarella
Italiaanse kruiden

Verwarm de oven op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien en steek uit elk plakje met een een (borrel)glas vier rondjes of hartjes. Bestrijk de rondjes met tomatenpuree en bestrooi met Italiaanse kruiden.
Snij een paar plakjes van de chorizo worst en verdeel deze in vieren zodat je kleine stukjes hebt. Verdeel deze over 4 pizzaatjes, bestrooi met de parmesaanse kaas.
Snij de tomaatjes en mozzarella in kleine plakjes, hiermee beleg je de andere 4 pizzaatjes.
Leg de pizzaatjes in de over, in ongeveer 15 min. zijn ze klaar.
Ik snij de chorizo, tomaat en mozzarella alvast van te voren, dan zijn de hapjes ‘s avonds zo klaar.

 Pizza amuse - sandrakookt.nl
Dit vind je misschien ook leuk:
Zalm roomkaas amuse - sandrakookt.nl
Zalm rooomkaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook