Garnaal amuse

December 14 , 2013 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Garnaal amuse - sandrakookt.nl
Amuse Bouche 
 
Amuse bouche is uit het Frans vertaald: ‘vermaak voor de mond.’ Ik vermaak me ook met het maken van amuses en het serveren. Kleine kunstwerkjes op een lepel. De ene een Rembrandt de ander een meer een Appel.
 

Garnaal met een trostomaatje uit de oven

Recept voor 4 personen:

4 garnalen
4 trostomaatjes
1 eetlepel virgine olijfolie
1 teentje knoflook
Zeezout
eventueel 2 blaadjes verse basilicum

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi ze met ongeveer ½ eetlepel olijfolie en daarna de zeezout. Zet de tomaatjes in de oven voor ongeveer 12-14 minuten.
Pel ondertussen de knoflook en verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan.
Pers de knoflook boven de koekenpan/ of snij in kleine stukjes.
Voeg de garnalen toen en bak ze in een paar minuten gaar (wanneer ze oranje zijn geworden zijn de garnalen gaar).
(Snij de basilicum blaadjes in dunne reepjes). Leg de garnaal op de amuselepel en een tomaatje ernaast (strooi de basilicum erover heen).
De overige trostomaatjes heb ik bij het hoofdgerecht geserveerd.

 
Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook