Haring op rode bietenmousse

January 05 , 2015 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Haring tapenade op rode bietenmousse - sandrakookt.nl
Let’s start the celebrations!

Het haring seizoen is natuurlijk al lang begonnen, maar dat heeft mij er niet van weerhouden om met oud en nieuw deze heerlijke rodebieten mousse met haring tapenade op tafel te zetten.
En het is net zo lekker als het eruit ziet en gemakkelijk van te
voren te maken.

 
Haring tapenade op rode bietenmousse
Recept voor 4 personen

2 Hollandse nieuwe haringen
1 rode biet
2 eetlepels creme fraiche
1 sjalotje
Klein (of half) teentje knoflook
5 stengels bieslook + extra voor garnering
Peper en zout

Begin met het maken van de rode bietenmousse.
Je kan voor dit recept voorgekookte rode bieten gebruiken of zelf de rode biet schillen in stukken snijden en in ongeveer 20 minuten gaar koken.
Pureer de rode biet kort met een staafmixer/ in een keukenmachine.
Voeg dan de creme fraiche toe en pureer/mix tot er een zachte mousse ontstaat.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje extra creme fraiche.
Verdeel de bietenmousse over 4 kleine (amuse) glaasjes en zet ze in de koelkast tot gebruik.
De haring tapende maak je als volgt, snij de staarten van de haring af en snij de haringen in stukken.
Snipper het sjalotje en pel de knoflook.
Pureer/ hak de haring samen met het sjalotje kort met een staafmixer/ in de keukenmachine, je wil wel wat structuur overhouden, het moet geen mousse worden.
Pers de knoflook erboven uit, knip de bieslook in kleine stukjes, voeg deze toe en meng goed door elkaar. 
Breng op smaak met een beetje peper.
Zet ook de haring tapenade in de koelkast tot het serveren.
Vlak voor het serveren verdeel je de tapenade over de bietenmousse.
Garneren met een stengel bieslook.

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook