Caprese amuse

January 05 , 2015 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Caprese amuse - sandrakookt.nl
Caprese – maar dan anders

Wat ben ik dol op amuses – volgens mij begin ik bijna elk blog over amuses met deze zin, maar ik kan er gewoon niet omheen: “mijn naam is Sandra en ik ben verslaafd aan amuses”.
Mijn repetoire is het laatste jaar flink uitgebreid, de bosuipoffertjes heb ik al lang niet meer gemaakt. Wel heel veel andere lekkere amuses, waarondere deze caprese amuse met een twist. Door de (buffel)mozzarella te pureren krijg je een hele andere structuur en smaak. Van te voren maken en alleen nog even de tomaat erover verdelen voor het serveren – zo lekker kan het zijn.

 
Caprese amuse
Recept voor 4-6 personen

2 tomaten
2 bollen buffelmozzarella (gewone mozzarella kan ook)
150 mililiter (slag)room
Paar blaadjes basilicum
Peper/zout
Aceto balsamico

Pureer de mozzarella kort, samen met de room, tot een mousse, pureer het niet te lang. 
Voeg eventueel nog een beetje room toe als het geheel te “stevig” is – in de koelkast stijft het sowieso nog iets.
Verdeel de mousse over 4-6 kleine glaasjes en zet deze in de koelkast.
Snij de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een bakje.
Breng op smaak met peper en zout en wat aceto balsamico dressing – meng goed door elkaar zodat de smaken goed door de tomaat worden opgenomen.
Ik heb nog wat losse blaadjes basilicum toegevoegd zodat de tomaten ook die smaak kregen terwijl ze in de koelkast stonden te wachten.
Haal de mousse vlak voor het serveren uit de koelkast en verdeel de tomantenblokjes over de glaasje,
Garneer met een blaadje basilicum en eventueel nog een paar druppeltjes aceto balsamico.

 Caprese amuse - sandrakookt.nl

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook