Coquille amuse

December 29 , 2013 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Coquille amuse - sandrakookt.nl
Enkele amuses als voorgerecht

Enkele amuses, dat leek mijn man een goede suggestie voor het voorgerecht voor vanavond. Ik vind het wel een grappig antwoord op mijn vraag, wat zullen we vanavond eten. Zelf vind ik een amuses iets feestelijks hebben en aangezien mijn repertoire niet veel verder gaat als mijn lievelings amuse een bosuipoffertje, is dit gelijk een goede gelegenheid om wat nieuws te proberen. Een beetje van mijzelf en een beetje van de Lidl.

 

Coquille amuse met basilicumboter
Recept voor 4 personen:

75 gram zachte boter
½ eetlepel citroensap
10 blaadjes verse basilicum
1 eetlepel pijnboompitten
4 coquilles
Zeezout

Of

50 gram zachte boter
½ eetlepel citroensap
15 gram van de kruidentube basilicum (lidl)
1 eetlepel pijnboompitten
4 coquilles

Meng de boter met de citroensap, zeezout en basilicum of meng de boter met de basilicumkruidenpasta en citroensap.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (=zonder olie of boter).
Smeer de coquilles in met olijfolie en gril ze in een warme grillpan in ongeveer 4 minuten, 2 minuten per kant (je kan ze naar een minuut een kwart slag draaien voor een mooie “grill ruitje”.
Leg wat basilicumboter op een amuselepel en leg hierop de coquille.
Leg ook nog wat basilicumboter op de coquille en bestrooi met de pijnboompitjes.

 
Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook