Avocado, geitenkaas, zalm amuse

December 11 , 2014 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Avocado, zalm, geitenkaas amuse - sandrakookt.nl
Zalm vs kipfilet

Zwanger en uitgebreid eten gaan prima samen, je mag meer wel dan niet. Er zijn echter enkele gerechten die ik momenteel wel mis, vooral sushi en gerookte zalm. De amuse die wij afgelopen zaterdag aten was gelukkig ook erg lekker met kipfilet in plaats van gerookte zalm.
Je kunt de losse onderdelen van te voren bereiden. Bewaar de mousse dan in een bakje met de pit van de avocado erin, dit helpt tegen het bruin worden van de mousse.

Avocado, zalm, geitenkaas amuse
Recept voor 4 personen:
Kan van te voren bereidt worden

2 avocado’s
1 rode ui
1/2 rode peper
1 limoen of citroen
100 gram gerookte zalm
100 gram zachte geitenkaas
Peper en zout

Pel de avocado’s en snij het vruchtvlees in stukjes.
Doe de avocado in een kom (of de beker van je staafmixer).
Pel en snipper de rode ui.
Snij de rode peper open, verwijder de zaadjes en snij de helft in kleine stukjes (de andere helft heb je niet nodig).
Voeg de ui en peper en het sap van een 1/2 limoen toe aan de avocado en pureer dit tot een glad mengsel.
Breng op smaak met peper en zout en het limoensap van de andere helft.
Snij de gerookte zalm in kleine stukjes/ snippers.
Doe de avocado in 4 kleine glaasjes of 4 wijnglazen. 
Brokkel de geitenkaas er boven.
En doe boven op de geitenkaas de zalmsnippers.

 


Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook