Kip jonge kaas amuse

December 09 , 2014 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Kipfilet jonge kaas amuse - sandrakookt.nl
Smile for the camera

De gerechten die uit mijn keuken komen goed fotograferen vind ik een kunst op zich. Ik sta in de keuken voor een lekker (verrassend) gerecht en een grote hoeveelheid aan verse kruiden of andere “aankleding” voor een gerecht heb ik ook meestal niet. Maar, aangezien ik zelf ook recepten vaak beoordeel op de foto van het gerecht, wil ik de foto’s op sandrakookt wel zo mooi en aantrekkelijk mogelijk maken, zodat ze het gerecht eer aan doen. En, met dank aan sinterklaas, denk ik dat het nu beter gaat lukken, ik heb namelijk een fotostudiootje gekregen!!! Klein, maar ideaal voor het fotograferen van gerechten (zonder daglicht). Het is nog even experimenteren, maar ik ben erg blij met de eerste resultaten. Deze amuses van gerookte kip met jonge kaas zien er toch heerlijk (en dat waren ze ook).

 
Gerookte kip met jonge kaas amuse
Recept voor 4 personen (kan dag van te voren):

4 plakjes gerookte kipfilet
75 gram jonge kaas
Halve ui
1 1/2 eetlepel honing
2 theelepels tijm
Peper en zout

Snij de kaas in kleine blokjes en doe ze in een kom(metje).
Pel en snij de ui in kleine stukjes en meng dit door de kaas.
Voeg de honing en tijm toe en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Leg 4 stukken plasticfolie op het aanrecht.
Snij 8 strookjes uit de plakjes kipfilet en leg ze per twee kruislings op het plasticfolie.
Verdeel het kaasmengsel over de kipfilet en vouw ze dicht, bewaar ze in de koelkast tot het serveren en bestrooi ze met een beetje tijm.

 


Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Zalm roomkaas amsue
Zalm roomkaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook