Zalm roomkaas amuse

November 21 , 2014 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Zalm roomkaas amuse - sandrakookt.nl
Kerst in aantocht

Volgens heb ik al vaker geschreven over mijn liefde voor amuses.
Ik vind het altijd een top begin van een diner. Gezellig samen met vrienden een aperitiefje drinken in de woonkamer met daarbij een amuse (of twee). Nu de kerst dichter bij komt is het een perfect moment om wat nieuwe amuses te proberen.
Deze amuse van zalm en roomkaas gaat zeker vaker uit mijn keuken komen. Je kunt deze amuses (een dag) van te voren maken, wel zo gezellig voor je visite.

Zalm roomkaas amuse
Recept voor 8 amuses:

20 gram pijnboompitten
50 gram gerookte zalm
50 mililiter slagroom
100 gram roomkaas
1 kleine eetlepel honing 
2 blaadjes gelatine 
Bieslook

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (zonder olie of boter).
Hou enkele pijnboompitten apart ter garnering.Week de blaadjes gelatine in koud water.
Hou enkele pijnboompitten apart ter garnering.
Hak, maal of pureer de rest van de pijnboompitten en de gerookte zalm zeer fijn.
Klop nu de slagroom stijf.
Voeg de roomkaas, zalm/pijnboompitjes en de honing toe aan de slagroom en spatel er voorzichtig doorheen.
Verwarm 2 eetlepels water zachtjes in een pannetje op het vuur. 
Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatine in het warme water op.
Roer de gelatine door het zalm-roomkaas mengsel.
Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er mooie amuses van op amuselepels of in kleine glaasjes (met een lepel kan je ook de amuses maken, maar een spuitzak of diepvrieszak waarvan je een puntje afknipt werkt beter) 
Voor het serveren: strooi op iedere amuse enkele pijnboompitjes en wat fjin gesneden bieslook.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Bosui poffertje met rivierkreeft
Bosui poffertje met rivierkreeft
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook