Zalm roomkaas amuse Recept voor 8 amuses:
20 gram pijnboompitten 50 gram gerookte zalm 50 mililiter slagroom 100 gram roomkaas 1 kleine eetlepel honing 2 blaadjes gelatine Bieslook
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan (zonder olie of boter). Hou enkele pijnboompitten apart ter garnering.Week de blaadjes gelatine in koud water. Hou enkele pijnboompitten apart ter garnering. Hak, maal of pureer de rest van de pijnboompitten en de gerookte zalm zeer fijn. Klop nu de slagroom stijf. Voeg de roomkaas, zalm/pijnboompitjes en de honing toe aan de slagroom en spatel er voorzichtig doorheen. Verwarm 2 eetlepels water zachtjes in een pannetje op het vuur. Haal het pannetje van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en los de gelatine in het warme water op. Roer de gelatine door het zalm-roomkaas mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit er mooie amuses van op amuselepels of in kleine glaasjes (met een lepel kan je ook de amuses maken, maar een spuitzak of diepvrieszak waarvan je een puntje afknipt werkt beter) Voor het serveren: strooi op iedere amuse enkele pijnboompitjes en wat fjin gesneden bieslook. |
0 Comments