Bosuipoffertjes

December 30 , 2013 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Bosui poffertjes - sandrakookt.nl
Amuse

Amuse – het woord roept bij mij goede herinneringen op. De eerste keer dat ik dit woord tegen kwam was tijdens het eerste jaar van mijn studie hospitality management alias de hogere hotelschool in Leeuwarden. 
En nog steeds wordt ik blij van amuses. In de woonkamer, onder het genot van een glas bubbels, wijn of fris, de avond beginnen, daar serveer ik graag een lekkere amuse bij.
Van onderstaande amuses maak ik meestal 2 varianten, 1 met een rivierkreeftje en de andere met gerookte zalm of kipfilet met een druppeltje soya saus.

Bosuipoffertjes met rivierkreeftje en bosuipoffertjes met zalm
Recept voor 4 personen:

1 ei
1 theelepel bloem
3 eetlepels zure room
1 bosuitje
4 rivierkreeftjes
2 plakjes gerookte zalm
Olijfolie

Voor dit recept heb je een poffertjespan nodig.

Snij de bosui in heel fijne ringetjes en hou een paar ringetjes apart voor de
garnering.
Klop het ei goed los met de bloem en een eetlepel zure room.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de bosui ringetjes erdoor (hou een paar ringetjes apart).
Verhit een poffertjespan en bestrijk deze dun met olie.
Schep in 8-10 kuiltjes (er gaat er altijd wel 1 mis met keren) een eetlepel van het mengsel, draai de poffertjes om als het mengsel gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 minuut bruin.

Doe op elk poffertje een theelepel zure room en leg op 4 poffertjes één of twee rivierkreeftje en een ringetje bosui. 
Op de andere vier poffertjes kun je een beetje gerookte zalm leggen.
De poffertjes kun je ‘s middags al bakken, even bewaren in de koelkast en voor het serveren de creme fraiche en vis erop.

Bosuipoffertje met rivierkreeftjes - sandrakookt.nl


Dit vind je misschien ook leuk:
Zalm roomkaas amuse - sandrakookt.nl
Zalm rooomkaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Kipfilet jonge kaas amuse
Pinguin amuse
Pinguin amuse

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook