Bladerdeeghartjes

April 02 , 2014 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

bladerdeeghapjes_gevuld
En toen…

… kwam ik erachter dat het tijd werd voor een nieuwe categorie op mijn website. Ik heb zo veel ideen en wensen voor mijn website. De vraag is gelukkig niet of ze er gaan komen, maar hoe ze er gaan komen. Voor nu, stap voor stap, met als volgende stap, een nieuwe categorie – hapjes. Afgelopen weekend heb ik namelijk allemaal lekkere borrelhapjes gemaakt: bladerdeeg hapjes, wraps hapjes, gehaktballetjes en nog veel meer lekkers. Als jij ook nog een catergorie mist op sandrakookt.nl of een recept wat ik zeker eens moet proberen, laat het me weten via mijn facebookpagina of gastenboek.

 

Liefdevolle bladerdeeghapjes
Recept voor 20 hapjes:

10 plakjes bladerdeeg
1 kuipje boursin (knoflook met fijne kruiden)
4 plakken schouderham
ei

Verwarm de oven op 180 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en haal de boursin alvast uit de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Steek 4 hartjes uit elk plakje bladerdeeg en leg 16 hartjes op het bakpapier.
Snij de plakken ham in reepjes en daarna in vierkantjes.
Beleg elk hartje met een beetje boursin en daarop wat ham.
Plaats de andere hartjes hierop en druk de randjes aan (met een vork voor een mooi effect).
Kluts het ei en bestrijk de hartjes met ei. Doe ze ongeveer 15 minuten in de oven – tot zo mooi goudbruin zijn.  

 

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook