Rauwkost met dip

April 03 , 2014 by: Sandra - in Amuses en Hapjes

Rauwkost met dip - sandrakookt.nl
Even bijkletsen

Tijdens het hardlopen kom ik, samen met mijn hardloopmaatje, op de mooiste plekjes net buiten Zwolle. 5 tot 10 kilometer lopen we, genietend van het mooie landschap, maar nog belangrijker, kletsend tot we weer thuis zijn. Moe, voldaan en weer helemaal op de hoogte. Of soms, moe, voldaan en alle frustraties van de dag van ons afgepraat. Afgelopen week ben ik echter vreemdgegaan… ik ging niet met mijn buurvrouw lopen maar met mijn zus. Al lopend kwamen we tot de lekkerste en leukste ideeën voor haar feestje. Waaronder deze gezonde rauwkost reepjes met dip (ik heb eens iets soortgelijks op pinterest voorbij zien komen).
Het was een ware hit op het feestje en uit betrouwbare bron kan ik je vertellen dat deze dip ook lekker is bij chips.


Rauwkost met yoghurtdip
Recept voor 6 glaasjes:
Tijd om te maken 15 minuten
(afhankelijk hoe lang je over het snijden doet)

3 stengels bleekselderij
2 rode paprikas
1 komkommer
10 bospenen
twee bakjes cherry tomaatjes
3 eetlepels yogonaise
4 eetlepels kwark
Sap van een 1/2 citroen
10 stengels bieslook
Peper en zout

Je kan dit van te voren maken en dan net voor het serveren in de glaasjes doen.
Spoel de groente onder de stromende kraan schoon en snij ze in dunne repen, ongeveer 5 millimeter breed. Snij de komkommer, bleekselderij en wortel in repen van ongeveer 15 cm lang.
Prik de tomaatjes aan een lange sateeprikker .
Voor de dipsaus meng je de yogonaise, met de yoghurt en het sap van de halve citroen.
Hak de bieslook fijn en meng dit door de dip en voeg peper en zout naar smaak toe.
Te zuur, voeg een beetje yogonaise toe/ te romig voeg wat yoghurt toe.
Verdeel vlak voor het serveren de dipsaus over 6 glaasjes en steek de stengels groente en cherry tomaatjes erin.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook