Pizza muffins

September 29 , 2016 by: Sandra - in Bakken, Bijgerecht, Lunchgerecht, Recepten

pizza-muffin
Pizza muffins voor elk moment van de dag 

Ik beken, ik ben best verslavingsgevoelig, en dan bedoel ik niet dat ik elke dag om 16:00 aan de wijn zit, of erger. Nee meer de categorie candy crush, schoenen kopen, serie kijken. En momenteel haal ik een kik uit het creatief vullen van de broodtrommel van mijn dochter (no comments please).
Ze heeft een broodtrommel met vakjes dus ik kan me helemaal uitleven – tomaatjes, mini komkommers, nootjes, gedroogd fruit, olijven etc. Maar na enkele weken is het tijd voor nieuwe idee!
Voor de foodblogswap mocht ik een recept koken van de blog Elke hap, het blog van Elke. En al kon ik kiezen uit de lekkerste taarten, Elke volgt een opleiding brood- en banketbakkerij, koos voor iets “broodtrommel-waardigs”.
Mijn vulling werden olijven en zongedroogde tomaten en dat was een heerlijke combi, maar je kunt variëren met je eigen favorieten (salami, courgette, paprika, champignon etc. )

pizza-muffin

Deze pizza muffins zijn ideaal voor de lunch, in de broodtrommel, bij de tomatensoep of als snack voor bij de borrel!

Pizza muffins
Recept voor 6-8 stuks:
Tijd om te maken 20 minuten + 20 minuten oventijd

100 gram (tarwe)bloem
1 theelepel bakpoeder
10 olijven
5 zongedroogde tomaten
240 milliliter melk
1 groot ei
100 gram geraspte kaas
1 theelepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
Verwarm de oven op 180 graden.
Snij de olijven doormidden en de zongedroogde tomaten in stukjes.
Meng de tarwebloem met het bakpoeder, kruiden, kaas, olijven en zongedroogde tomaten in een kom goed door elkaar.
Voeg het ei en de melk toe en roer nogmaals goed door elkaar.
Laat het mengsel 10 minuten rusten.
Verdeel het mengsel over ingevette muffinvormpjes (ik gebruik siliconen vormpjes dan is invetten niet nodig).
Bak de muffins 20-25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Laat kort afkoelen en verwijder dan uit de vormpjes.

1 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook