Chili con carne

September 29 , 2017 by: Sandra - in Geen onderdeel van een categorie

chili con carne
Comfort food

Kachel aan, dikke sokken en de witte wijn in de glazen wordt vervangen door rode wijn, voordelen van de herfst. Ook mijn “koken” veranderd, nu pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn is de eerste pompoensoep al gemaakt. En ondanks dat ik zomerstamppot heerlijk vind gaat er niks boven de winterse variant. Tijd om de salades om te ruilen voor “comfort food”.

Voor de foodblogswap (een recept maken van een ander blog met je eigen twist) van deze maand mocht ik koken van het fijne blog, My Happy Kitchen. Ik ging op zoek naar een recept voor regenachtige dagen.
Al snel kwam ik uit op chili con carne.
In mijn vorige blog vertelde ik al over het lekkere vlees dat wij bestellen via de Stadslanderijen, en de bestelling is uitgebreid met lokaal verbouwde groenten. In het pakket deze week zaten onder andere gehakt, uien en wortel, de perfecte basis voor chili con carne.
Zie hieronder het recept, wij hebben er van gesmuld. Ik had de chili con carne een dag eerder gemaakt zodat we het na een dag werken, crèche en bso alleen nog even moesten opwarmen.

chili con carne_2

Meer informatie over de Stadslanderijen, de producten en bestelmogelijkheden vind je op hun website.
Dit artikel is niet gesponsord, ik ben gewoon fan.

Chili con carne
Recept voor 4 personen
Tijd om te maken 20 minuten + 30 minuten op het vuur: 

400 gram runder gehakt
2 uien
1 teentjes knoflook
1 winterwortel
2 rode paprika’s
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
400 gram chili bonen
200 gram kidney bonen
2 blikjes tomatenblokjes
1 eetlepel balsamico
Olijfolie
 

Optioneel:
Tortillachips
Creme fraiche
Geraspte kaas

Snij de ui, paprika en wortel in kleine stukjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een (grote) pan en bak de ui en wortel ongeveer 1 minuut tot ze zachter worden.
Knijp het teentje knoflook hierboven uit en voeg de paprika, chilipoeder en komijn toe en bak kort mee.
Voeg nu de gehakt toe en bak deze tot het gaar is.
Nu mogen de tomatenblokjes en de bonen erbij, afgieten is niet nodig.
Vul 1 van de tomatenblikjes met water en voeg dit ook toe.
Als laatste voeg je een eetlepel balsamico toe.
Laat de chili con carne ongeveer 30 minuten pruttelen (zonder deksel op de pan).Serveer met tortillachips, geraspte kaas, crème fraiche of yoghurt.

0 Comments

Voeg een reactie toe


Facebook